Українська Вікіпедія доповнить освітню мережу «Щоденник.ua»

Українська Вікіпедія доповнить освітню мережу «Щоденник.ua»

(Днями Всеукраїнський освітній портал «Щоденник.ua» та Громадська організація «Вікімедіа Україна» підписали Меморандум про співпрацю).

Вже найближчим часом діти та дорослі, зареєстровані у безкоштовній освітній мережі «Щоденник.ua», зможуть не виходячи з системи користуватися улюбленою електронною енциклопедією.

Згідно з Меморандумом про співпрацю на порталі «Щоденник.ua» буде створено офіційне представництво Вікімедії. Крім того, організації планують запустити безліч цікавих конкурсів, тестів та соцопитувань для українських школярів й вчителів, спільно знімати відеоуроки, проводити лекції про роль сучасних інноваційних технологій в освіті в провідних школах України, організовувати спільні майстер-класи та круглі столи, тощо.
Плідна співпраця між двома освітніми організаціями має прискорити процес інтеграції сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес та сприяти розширенню вільного доступу дітей та дорослих до сучасних баз знань в Україні.

Олександр Ходорковський, генеральний директор Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник.ua»:
«Ми вже здійснили декілька успішних проектів з «Вікімедія – Україна». Підписання меморандуму про співпрацю – це наступний логічний крок до реалізації нашої спільної мети
поширення знань через Інтернет для ефективного розвитку освітнього процесу. Мені дуже близькі ідеї створення та розповсюдження навчальних сторінок у мережі, популяризації легкого доступу до знань, запровадження зручної системи добре структурованої інформації».

 

Євген Букет, голова правління ГО «Вікімедіа Україна»:
«Уявіть собі світ, де кожен має доступ до всієї суми корисних знань, що накопичило людство. Переконаний, що освітній процес у ХХІ столітті немислимий без вільних знань, без Вікіпедії. Користування вільною енциклопедією сьогодні стало нормою для більшості користувачів Інтернету в Україні, а її наповнення й удосконалення не в останню чергу залежить від освітян та учнів старшої школи. І те, що сьогодні, завдяки співпраці з освітньою мережею «Щоденник.ua», ми долучаємо до вільних знань майбутнє покоління громадян України, є, на мій погляд, знаковою подією».

Громадська організація «Вікімедіа Україна» українська громадська організація, яка сприяє розвитку Вікіпедії    вільної енциклопедії та проектів «Фонду Вікімедіа». Місія проекту надати кожному можливість вільно створювати інформацію і знання, обмінюватися і мати доступ до них. Вікіпедія відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, що містить майже 22 млн. статей, написаних добровольцями з усього світу. Вікіпедія є п'ятим за популярністю веб-сайтом у світі його щомісяця відвідують понад 400 млн. осіб. За обсягом відомостей і тематикою Вікіпедія вважається найповнішою енциклопедією, яка коли-небудь створювалася за всю історію людства.

Всеукраїнський освітній проект «Щоденник.ua» найбільший освітній інтернет-проект України, за допомогою якого навчаються  9655 шкіл. Вже підключено 934937 школярів, 135013 вчителів i 230055 батьків. Це безкоштовна закрита система автоматизованого документообігу для навчальних закладів, яка поєднує в собі функції для навчання та спілкування (електронний щоденник, класний журнал, розклад, звітність тощо).

За матеріалами прес-центру «Щоденник.ua»