День безпечного Інтернету

Шановні учителі, учні, батьки!

У другий вівторок лютого весь світ відзначає День безпечного Інтернету.

Коротко про цей День: захід був запроваджений у 2004 році за ініціативою Європейських некомерційних організацій "Європейська мережа безпечного Інтернету".

У 2009 році Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи "Майкрософт Україна" оголосила  про запуск соціальної кампанії "Місяць безпечного Інтернету". З того часу наша країна приєдналася до цієї програми.

Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:

•  шляхи безпечного використання молоддю Інтернету;

•  питання інтернет-етики;

•  загрози протизаконного контенту.

День безпечного Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей і молоді.

Шановні батьки, пропонуємо вашій увазі поради, як підвищити безпеку дітей в Інтернеті.

•  Говоріть про Інтернет і знаходьте час, щоб вивчати його разом із дитиною. Попросіть дитину показати, що він любить робити в Інтернеті, і намагайтесь не реагувати надто гостро, якщо він не поділяє ваші інтереси.

•  Стимулюйте творчий потенціал дитини. Допомагайте йому знаходити кращий онлайн-контент для розвитку або тільки для розваг. Дитина може вивчати нові ресурси, грати в ігри, писати блоги, створювати веб-сайти.

•  Встановіть правила і кордони – коли, де, чому і як довго дитина може використовувати свій мобільний телефон або комп'ютер. Якщо Ви прислухаєтеся до дитини і встановити справедливі правила, то вона, швидше за все, буде їх дотримуватися.

•  Думайте про використання батьківських інструментів контролю, щоб автоматично фільтрувати певні теми (наприклад, насильство, порно) і обмежувати час, який дитина зможе проводити в Мережі.

•  Уникайте знаходження комп'ютера в дитячій кімнаті. Поставте його у вітальню. Це полегшить спостереження за інтернет-серфінгом дитини.

Нагадуємо, що в нашій школі всі комп'ютери, до яких мають доступ учні, оснащені системою безпечного пошуку та фільтрації небажаного для дітей контенту, як-то: насилля, наркотики, тютюнопаління, алкоголь, порнографія, онлайн-ігри, соціальні мережі, чати тощо.

Також пропонуємо переглянути корисні і цікаві відеороліки про безпеку в Інтернеті.

Бажаємо вам корисного, безпечного, етичного, ефективного Інтернету!

Із повагою адміністрація школи