З Днем Святого Валентина!

Дорогі учні, батьки та вчителі!

У це чудове романтичне свято, коли крізь зимову хуртовину вже чутно боязкий подих весни, коли напередодні відлиги для любові пробуджуються серця, хочемо привітати Вас теплими і щирими словами: «З Днем Святого Валентина!» Напевно, саме в такі дні народжуються ніжні проліски.

 Ми бажаємо Вам, щоб і у Вашій душі розквітли перші весняні квіти, даючи дорогу новим чи старим, але головне – великим, світлим, чистим почуттям. Життя – любов, тому без любові воно неможливе! Бажаємо не тільки в свято, а й щодня отримувати знаки уваги та любові, любити і бути коханими! Нехай серед святкових валентинок обов'язково буде та сама, від єдиної, головної в житті людини, і нехай все складеться якнайкраще!


 

Ось і наближається той день, коли всі, і скептики у тому числі, відчувають наближення весни, її запахи, її енергію, її чарівну ауру... Просто наближається День Святого Валентина найромантичніший і закоханий день у році, найніжніший і щасливий день для всіх закоханих...

Існує легенда, що день 14 лютого став Днем Святого Валентина завдяки священику Валентину, що жив у Римі за часів імператора Клавдія. Тоді iснував наказ, що забороняв римським воїнам одружуватись. Клавдій ІІ був упевнений, що сім‘я заважатиме чоловікам  воювати. Проте священик Валентин вінчав таємно закохані пари, зневажаючи імператорський наказ. За це його було заарештовано, кинуто у в’язницю і страчено саме 14 лютого 269 року н.е. Після смерті Валентина назвали Святим і почали святкувати 14 лютого як день закоханих.

А ось ще одна прекрасна оповідь з приводу цього свята. Святий Валентин, священик з Терні (Італія) мав чудовий квітник. І в нього була звичка роздавати букети квітів закоханим молодим людям. Священик Валентин встановив день вручення квітів – 14 лютого, а сам став захисником всіх закоханих.

 

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ В РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ

В Америці – в наш час, для американок 14 лютого – дійсно доленосна дата. Опинившись зі своїм коханим в цей день десь в Атланті чи Нью-Йорку, американка негайно робить йому пропозицію. За традицією, відмовити він просто не зможе. Ну а якщо він все-таки відхилив пропозицію, як компенсація можна зажадати шовкове червоне плаття (краще, звичайно, від відомого кутюр’є), в якому можна почати нове життя з більш рішучим чоловіком.

У Німеччині традиція святкування Дня святого Валентина може здатися дивною, але для них святий Валентин – покровитель психічних хворих. Вони прикрашають в цей день психіатричні лікарні. Можливо, тому, що німці вважають любов чимось на зразок тимчасового божевілля. Так що не варто сильно дивуватися, побачивши в Німеччині прикрашене будівлю. Це психіатрична клініка.

У Данії люди посилають один одному засушені білі квіти.

В Італії День святого Валентина називають «солодким», тому що в цей день безтурботні італійці дарують один одному солодощі.

У Польщі, спокійні поляки воліють в цей день відвідувати Познанську метрополію, де за повір’ям, покояться мощі святого Валентина, а над головним престолом знаходиться його чудотворна ікона. Поляки вірять, що паломництво до неї допомагає в любовних справах.

Французи в День святого Валентина воліють дарувати коштовності. Там же в День святого Валентина вперше була втілена в життя ідея послань-чотиривіршів. Ще французи проводять різні романтичні конкурси на кшталт конкурсу на найдовшу любовну серенаду.

В Японії традиція дарувати цього дня солодке з’явилася з подачі однієї великої фірми по виробництву шоколаду. Там почали святкувати День святого Валентина в 30-і роки, і до сих пір шоколад залишається найпоширенішим подарунком. У країні висхідного Сонця почали святкувати День святого Валентина в 1930-і рр. В Японії День святого Валентина взагалі вважається виключно чоловічим святом, оскільки японські чоловіки отримують, мабуть, навіть більше подарунків, ніж жінки. Зазвичай це усілякі чоловічі аксесуари типу бритви, лосьйону, гаманця і так далі. Японці в День святого Валентина проводять випробування на найгучніше і пристрасне послання. Юнаки та дівчата підіймаються на поміст і кричать звідти по черзі свої любовні зізнання.

Крім того, у всіх країнах в День святого Валентина було дуже популярно влаштовувати весілля і вінчатися.

Але є в світі деякі країни, які особливо відзначилися у святкуванні Дня Святого Валентина.

У першу чергу це Саудівська Аравія, яка є єдиною в світі країною, де це свято… офіційно заборонене, причому під страхом великих штрафів. Саудівська Комісія з впровадження чесноти і запобігання гріху(!) ухвалила, що День Святого Валентина слід заборонити, оскільки згубні західні традиції бентежать розум підростаючого покоління Саудівської Аравії, а такого роду свята культивують гріх. Всім магазинам країни категорично заборонено торгувати плюшевими ведмедиками, «валентинками» і всякою символікою, що відноситься до цього свята. А квітковим магазинам наказано не торгувати в День всіх Закоханих червоними трояндами. Так нам з вами дуже повезло, що ми не живемо в Саудівській Аравії і можемо привітати своїх близьких і повеселитися цього дня від душі!

Звичаї в різних народів різні. Але суть одна. Любов – це завжди прекрасно, це завжди свято! Нехай же це свято буде з Вами не тільки в день Святого Валентина, але й кожен день Вашого життя!

Існує безліч способів розповісти про свою любов дорогій людині. Одна з найкращих подарувати квіти. Що яскравіше за квіти розповість про теплі і ніжні почуття? Жодне свято і подія не може обійтися без дорогих серцю букетів, особливо у День всіх закоханих. 

Кожна квітка має своє значення і характер, а мова квітів складна та зрозуміла не кожному. Якщо ж букет подарований від душі, то переклад тут не потрібен. Мова квітів допомагає людям зрозуміти один одного і висловити свої почуття. Подарувати квіти, означає висловити людині свою любов, повагу. Мовою квітів можна освідчитись у коханні, поділитися бурхливою радістю, розповісти про найзаповітніше... 

Пропонуємо рейтинг десяти найромантичніших квітів та їх значень. Напередодні Дня закоханих обирайте саме ті квіти, які допоможуть вам зізнатися у ваших щирих почуттях.

 

ТОП-10 найромантичніших квітів

 


 

Якщо Вам здається, що немає слів, якими можна виразити Ваші ніжні емоції до коханої чи коханого, створіть привітання самостійно. Кожен штрих, який Ви зробите власноруч, стане вираженням Ваших почуттів. Допоможе Вам у цьому молода вінницька художниця Марина Наумчук. Пропонуємо відеосюжет про майстер-клас з виготовлення валентинок і листівок, який відбувся у книгарні "Є". Якщо взятися до справи з любов'ю, то навіть прозаїчні речі – папір, нитки, тканина, ґудзики – перетворюються у поезію почуттів.

 

 

І на закінчення валентинка від посольства США в Україні: