З 8 Березня!

Любі жінки та дівчата!

Від усієї душі вітаємо вас із найпрекраснішим, радісним днем весни – 8 Березня. Все, що уособлює собою жінка – любов, краса, ніжність, доброта, гармонія, – розквітає в цей чудовий день, зігрітий усмішками, подарунками та квітами. Ви – початок всіх початків: життя, любові, весни. Ви завжди різні – мудрі, терплячі та дбайливі мами, дорогі бабусі, дочки, сестри і подруги. Ви ближче всіх приймаєте до серця чужий біль, завжди готові прийти на допомогу, захистити весь світ від різних бід та смутку.

Спасибі вам за доброту, за мудрість і терпіння, за вашу щоденну працю, за те, що служите для нас джерелом натхнення і піднесених почуттів. Нехай у ваших душах завжди буде весна, а щастя, любов і удача не залишають вас ніколи!

 

 


Весна це час, коли природа прокидається від зимової сплячки. Це час, коли людям хочеться посміхатися, просто так без причини. І, звичайно,  саме весною хочеться шалено закохатися, забути про свій вік, соціальний статус і  фінансовий стан. Отож, сам Бог велів з приходом березня відмічати день весни – свято 8 Березня.

Звідки ж  воно до нас прийшло?

Трохи історії

Чому саме 8 Березня? З історії відомо, що в 1857 році Клара Цеткін вивела на вулиці Нью-Йорка жінок, які стукали в каструлі і вимагали кращого життя. Їх можна зрозуміти: жінки у той час працювали по 14-16 годин.

Але який чудовий час вибрала ця Клара! Початок весни.

І сьогодні нам вже зовсім неважливо, коли і хто це запровадив.

Виявляється, що ще в стародавньому Римі було прийнято відзначати жіночий день. Навіть рабині в цей день отримували вихідний і якісь подарунки. А знатні римлянки вдягали святкове вбрання і йшли в храм богині Вести.

І те, що жіноче свято в Римі відзначалось на початку весни, зрозуміло. Саме жінка дає нове життя. Саме весна – початок нового життя в природі.

Отже, будемо радіти святу, і спробуємо провести його так, як би нам хотілося.


 

Як зробити 8 Березня незабутнім днем?!

У чудове жіноче свято так хочеться відчути себе ніжною, тендітною, справжньою жінкою.  І в цьому можуть допомогти СПРАВЖНІ чоловіки!

Якщо ви, шановні чоловіки, хочете зробити цей день справжнім святом для дорогих вашому серцю жінок – тоді ці підказки для вас.

Найперше, кава в ліжко. І як би банально і заїзджено це не виглядало, воно того варте. Особливо, якщо до запашної кави ви приготуєте щось смачненьке-солоденьке (ну, а якщо кулінарний талант далеко не ваш коник – скористайтеся широким вибором у супермаркеті).

Звільніть жінку в цей день від домашніх турбот, приготування їжі, миття посуду. І не лякайтесь, що все це прийдеться робити вам. Можна провести 8 березня в місті: прогулятися парком, відвідати якісь атракціони.

Ну і нарешті, класика – святкова вечеря. Адже, після насичено дня вам точно схочеться смачно попоїсти (про столик варто попередньо потурбуватись).

І точно не прогадаєте, якщо перед вечерею (в ресторані) подаруєте сертифікат в салон краси на всілякі приємні жіночі штучки.

Не забудьте включити в план святкування 8-го березня вручення подарунка та букета квітів. Без цього 8-ме березня не буде 8-м!

Отже, наші дорогі чоловіки, я сподіваюся, що вам стануть у пригоді наші маленькі підказки і ви зможете влаштувати справжнє жіноче свято! Адже, жінки вдячні створіння, і вони вам цього не забудуть (в доброму сенсі)!

Зі святом весни, святом жінок, святом 8-го березня!


 

Як відзначають 8 Березня в різних країнах світу

Німеччина
У цій країні 8 березня не є вихідним днем. Тут, як і в Польщі, це свято має соціалістичні коріння. І раніше, в той час як німці зі Східної Німеччини вітали жінок, у Західній про таке свято навіть не чули. Після возз’єднання двох Німеччин 8 березня отримало деяке поширення в країні. Але широко відзначати цей день у західних німців традицією так і не стало, а у східніх трохи призабули. І незважаючи на те, що в засобах масової інформації згадують про 8 березня все-таки, як про Міжнародний жіночий день, вшановують жінок у Німеччині в День матері, який відзначається у травні. В цей день жінки-матері звільняються домашніми від усіх турбот по господарству.
 
Польща
Поляки теж поки не забули усталену з радянських часів традицію вітати жінок 8 березня, але, як і в Німеччині, цей день у них робочий.
 
Литва
Зараз в цій країні 8 березня відзначається тільки там, де багато російськомовного населення. Статусу ж офіційного державного свята Міжнародний жіночий день в Литві не має.
 
В’єтнам
У цій країні жінок прийнято вітати вже дві тисячі років. Тільки раніше це свято називався День пам’яті сестер Чинг. Це були хоробрі дівчата, які очолили визвольну війну в’єтнамського народу проти китайської агресії. Коли їх військо потрапило в оточення, дівчата кинулися в річку, щоб не здаватися в полон. Після перемоги соціалізму у В’єтнамі День пам’яті сестер Чинг плавно перейшов в 8 Березня.
 
Франція
8 березня у Франції широко не відзначається. Хоча і згадується в засобах масової інформації, як Міжнародний жіночий день. Відзначають це свято тільки комуністи та інші ліві партії. Вшановують жінок французи в травні, в День матері. Цікаво, щодо  молодих дівчат це свято не має жодного відношення. Їх вітають у День святого Валентина.
 
Італія
Італійці, мабуть, ті деякі європейці, які не входили в колишній соцтабір, але ставляться до 8 Березня так само, як і в більшості пострадянських держав. Правда, вихідного в цей день у них немає. Цікаво, що італійки спільно з чоловіками 8 Березня не відзначають. Вони збираються жіночими компаніями і йдуть в ресторан або кафе. Увечері по всьому Риму працюють бари з чоловічим стриптизом, вхід в які для жінок безкоштовний.

 
Сатистика свідчить

Сумський Державний університет провів опитування на тему: «Як ви ставитесь до традицій святкування 8 Березня?

Серед 36 опитуваних 19 відзначило, що люблять це свято і вважають його особливим.

(http://www.sumdu.edu.ua/ukr/component/acepolls/poll/19-yak-vi-stavites-do-traditsiji-svyatkuvannya-8-bereznya.html)


Трохи жартів!

Висловлювання про жінок:

-   Ніколи не обманюйте жінок по дрібницях. Бережіть сили на головне.
-   Про жінок чоловіки знають майже все, про дружин – майже нічого.
-   Жінки, безумовно, вміють зберігати таємницю, але спільно.
-   Слабка стать сильніше сильної через слабкість сильної статі до слабкої.
-   Жінка не права до тих пір, поки не заплаче.
-   Не сперечайтеся з жінкою, якщо вона втомилася, і тим більше не сперечайтеся, якщо вона сповнена сил.