5 грудня - міжнародний день волонтерів

5 грудня - міжнародний день волонтерів

Ще зовсім недавно слово "волонтер" було незрозумілим, мабуть половині населення нашої країни, і пов'язували його хіба що із захистом тварин. Але останній буремний рік зробив це слово не просто зрозумілим, а й близьким майже половині населення країни.

Волонтери в Україні – це справжні герої: вони надавали допомогу майданівцям; вони піклуються про переселенців; вони збирають се необхідне для наших добровольців і військових і везуть на фронт, ризикуючи життям.

Хто вони, наші рятівники? Серед них студенти і пенсіонери, вчителі і лікарі, приватні підприємці та учні. Мільйонна армія справжніх людей, які жертвують статками, своїм часом, здоров'ям і навіть життям заради тих, хто потребує їхньої допомоги та участі.

Сьогодні вперше, відколи існує День волонтера, ми до болю ясно розуміємо, хто це такі. Ми низько вклоняємось цим людям за їхню активну громадянську позицію, за їхні великі і добрі серця, за їхню мужність і віру.

Ви, шановні волонтери, для нас справжній приклад гуманізму і патріотизму. При всьому трагізмі подій віриться, що країна, яка має таких нескорених духом громадян, переможе. Зі святом вас, дорогі волонтери! Щиро бажаємо вам поменше турбот і побільше свят.